Vrijwilligers gezocht voor bouw natuurlijke speeltuin D’n Tip

Speelvoorzieningen D'n TipHet gat in D’n Tip is vast niemand ontgaan. Hier wordt in opdracht van de gemeente Boxtel een rioolwaterbergingskelder gebouwd om overtollig rioolwater op te vangen. In het najaar start SPPiLL met de herinrichting van het bovengrondse gedeelte. Er komen onder meer natuurlijke speelvoorzieningen voor kinderen. Om de speeltuin te bouwen, zoekt SPPiLL enthousiastelingen die mee willen helpen. Een dankbare klus, want het wordt een mooie toevoeging voor het dorp.

D’n Tip krijgt een opknapbeurt en wordt het startpunt om Liempde en omgeving te voet of met de fiets te verkennen. Er komen parkeerplaatsen, oplaadpalen voor elektrische auto’s en fietsen, een speeltuin, houten veldpoorten en een bloemenplukhoek met insectenhotel. De  speeltuin wordt zo ingericht dat kinderen zich echt kunnen uitleven. Zo komen er onder meer boomstammen om op te springen, een tunnel van wilgentenen en een kruipbuis met speelheuvel. Alles wordt gemaakt van natuurlijke materialen.

Interesse?

Om de speeltuin te bouwen, zoekt SPPiLL nog enkele vrijwilligers die mee willen helpen. Heb je interesse of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met het SPPiLL Projectenbureau. Voor degenen die zich hebben aangemeld, organiseert SPPiLL een excursie naar natuurlijke speeltuin De Woeste Weide in Schijndel. Jeugdnatuurwacht Liempde draagt ook een steentje bij en helpt met het bouwen van de wilgentunnel en het insectenhotel.

Download hier het ontwerp van het bovengrondse gedeelte van D’n Tip.

Klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden bij D’n Tip.


Deel: