Winnaars verkiezing Meest Bijzondere Kribke bekend

Zaterdag 30 december zijn de winnaars bekend gemaakt van de wedstrijd ‘Meest bijzondere Kribke’ van de Kribkesroute in Liempde. Van de negen genomineerden kreeg de ‘Lego-kerststal’ van Anouk van Beerlage op Strijpenhof 1 de meeste stemmen. Tweede prijs is voor Buurtvereniging Kasteren met hun levensgrote kerststal op de Kasterensestraat 23. De buurmannen Kees van Aarle en Frans van den Biggelaar wonnen de derde prijs. Zij hebben de complete kerststal van berkenhout gemaakt. Deze is te bewonderen op Barrierweg 11.

 Zaterdagochtend werd door de werkgroep van de Kribkesroute samen met Kapelaan Geoffrey de Jong een ronde gemaakt langs de prijswinnaars. De kapelaan reikte niet alleen de prijzen uit, ook voorzag hij samen met de winnaars elk nominatiebord van een extra bordje. Onder de stemmers werd een Op Liemt Gemunt-waardebon verloot. Deze is gewonnen door Thijs Ketelaars.

Drie Koningen

De Kribkesroute in Liempde is op 16 december van start gegaan en bestaat uit vier wandelroutes langs ruim 210 kerststallen. Hiermee is de Kribkesroute Liempde de grootste kerststallenroute van Nederland. De Kribkesroute is nog te lopen tot en met Drie Koningen op 6 januari 2018. Startpunt voor de Krikbesroute is het voormalige gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Liempde. De routefolders zijn verkrijgbaar bij dit startpunt, Café De Durpsherberg, Het Wapen van Liempde, Café ’t Huukske en ’t Struifhuis. Ook is er dit jaar een digitale versie van de route, die eenvoudig te gebruiken is op iedere smartphone. Via deze digitale route kunt u allerlei leuke informatie vinden over de kribkes waar u langs loopt. Scan hiervoor de QR-code uit de folder of vanaf het spandoek bij de startlocatie. Of bekijk de route via de website www.kribkesrouteliempde.nl/route. Naast de vier wandelroutes, is het ook mogelijk om fietsuitstapjes te maken naar de buurtschappen Hezelaar, Kasteren en Vrilkhoven.

 


Deel: